ID článku:
358
Názov článku:
Efekt čokolády darovanej pacientami na spokojnosť zdravotných sestier a ich kolegýň
Autor:
Publikácia:
Krajina:
Text článku:
Čokoláda má množstvo senzorických kvalít a často je darovaná pacientami nemocničnému personálu ako prejav vďačnosti. Bol sledovaný vplyv darovania čokolády na ošetrujúci personál. 89 kvalifikovaných sestier, 21 asistentiek sestier a 18 praktikantiek vyplnilo štrukturovaný dotazník. Približne dve tretiny z oslovených jedli 1 - 5 čokolád denne, ale niektorí z nich (3 %) konzumovali viac ako 20 čokolád denne. Ako dôvod prečo čokoládu jedli uviedli, že pretože bola k dispozícii. Štvrtina oslovených mala pocit že zdravšia alternatíva čokolády by mohla byť adekvátnym darčekom. Asi tretina uvádzala, že čokoláda má škodlivé účinky na ich telesnú a duševnú pohodu. Zásoby čokolády od vďačných pacientov sú však nekonečné. Následne môže byť problémom zmeniť zvyk neustáleho jedenia čokolády u pracovníkov nemocničných oddelení.
Počet prezretí článku: