ID článku:
56
Názov článku:
Vplyv spracovania hrozna na vybraté antioxidačné fenoly v červenom víne
Autor:
Publikácia:
Krajina:
Text článku:
Víno a predovšetkým červené víno je významným zdrojom polyfenolov a niekoľko štúdií ukázalo, že mierny konzum vína sa spája so znížením rizika ischemickej choroby srdca. Boli vyslovené hypotézy, že za pozitívne účinky vína sú zodpovedné tieto antioxidačné látky. V tejto štúdií sa testovali vplyvy rôznych technológií výroby vína (A-fermentácia so šupkami, B-zohrievanie drte, C- kombinácia oboch) na jeho antioxidačnú kapacitu a fenolové zloženie vína (Pinot Noir, Lemberger, Cabernet Franc). Najvyššie koncentrácie týchto látok ako aj najvyššia antioxidačná kapacita sa zistila v červených vínach v skupine C, následne v skupine B a A.
Počet prezretí článku: