ID článku:
62
Názov článku:
Klinické aspekty alergie na potraviny
Autor:
Publikácia:
Krajina:
Text článku:
Alergia na lieky postihuje 2,5% dospelých jedincov a 6-8% detí a je hlavnou príčinou život ohrozujúcich anafylatických reakcií. Alergia na potraviny je definovaná ako nežiadúca reakcia na potravinu, ktorá je imunologicky sprostredkovaná a zahŕňa špecifické IgE a non IgE mechanizmy. Mnoho potravinových alergénov sú glykoproteíny. Klinické prejavy potravinových alergií zahŕňajú prejavy jednak z tráviaceho systému, kože ako aj dýchacieho ústrojenstva, ale aj celkové anafylatické reakcie. Liečba pacienta s alergickými reakciami na potravinu pozostáva v súčasnosti z vyhýbania sa danej potravine a edukácie. V budúcnosti sa predpokladá v liečbe uplatnenie špecifickej imunoterapie modifikovanými alergénmi, alebo DNA vakcinácie.
Počet prezretí článku: