Odpovedal: janka p.
Re: Nenávidím sex s manželom
(číslo príspevku 119.041, zo dňa 01.01.2007. videné 976x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 119041:
Milá Lucka, veľmi dobre ťa chápem. S podobným problémom sa potýkam už dlho. Mala som dva niekoľkoročné (verné) vzťahy (každý so spoločnou domácnosťou, raz aj so sobášnym listom) a vždy sa po určitej dobe dostavil najprv pocit nezáujmu a nakoniec pocit odporu k sexu s partnerom. Samozrejme som sa to vždy snažila zachrňovať ako ty. Psychologička mi radila obohacovať sexuálny život fantáziou a pomôckami, ale nikdy to nezabralo. A to aj napriek tomu, že sme sa veľmi ľúbili.
Čítala som, čo ti radili iní, a bohužiaľ, môžem len súhlasiť. Musíš myslieť na seba. Aj keď treba mať na pamäti, že každý človek je iný, má iné priority. Je to nesmierny tlak na tvoju psychiku, aj keď to možno ešte dokážeš zvládať. Skôr či neskôr ťa to začne vyčerpávať a ničiť, a čo je nepríjemný fakt, tvoj nepokoj začnú cítiť aj tvoji najdrahší.
Možno ti táto rada bude pripadať zvrátená, ale možno ti (vám obom) pomôže:
Ak sa nechceš s manželom rozísť (kedže ho máš rada), skús vsadiť na jeho lásku a pochopenie a skúste si otvoriť manželstvo. Teda mu otvorene (ale podotýkam veľmi šetrne a s najväčším citom) navrhni vstup niekoho ďalšieho do sexuálnej časti vášho života.
S terajším partnerom sa máme veľmi radi a ideme sa (po piatich rokoch) brať. O mojom probléme vie, spolu so mnou absolvoval terapiu (ktorá nepomohla) a povedal mi, že aj napriek tomu so mnou chce stráviť zbytok života. Obaja sexuálne žijeme s inými, ale vždy sa doma večer stretneme pri večeri a kávičke a byt je plný pohody a lásky.