Odpovedal: Tereza
Re: Nenávidím sex s manželom
(číslo príspevku 119.395, zo dňa 05.01.2007. videné 1023x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 119395:
Mila pani Laura! Prave,ze som toho prezila prilis vela.A z mojich skusenosti vyplyva mnozstvo uzaverov, ktore by ludia filozoficky zalozeni zhrnuli asi takto: kazdy clovek tuzi prezit kazdy okamih svojho zivota v pocite stastia a zivotneho naplnenia.Ze vsak je to marna snaha zabezpecit tomuto pocitu stalost ja nad slnko jasne kazdemu. Pricinu vsak vidi len vo vonkajsich okolnostiach. Prevedene do normalnej komunikacie: mam mnozstvo znamych, ktori mali niekolko legalnych, ci uz manzelskych alebo partnerskych vztahov, ktore vsetky zacinali tou, casto opakovanou, "chemiou vztahu", kedy si nevedeli predstavit zivot bez toho druheho.Cas je vsak k "chemii vztahu" velmi neuprosny a stereotyp ju dokonale nahloda.A prichadza rozcarovanie: to nebol ten pravy (prava).A ide sa dalej hladat.Vacsina mojich znymych nakoniec zotrvala v poslednom vztahu, nie preto, ze to bol ten davno hladany, ale z roznych, casto menej uslachtilych pohnutok.
Najtrvalejsie vztahy su tie, v ktorych uz nedochadza ku krizam z hektickeho sposobu zivota - vychova deti, materialne zaopatrenie rodiny, stres zo straty zamestnania atd. V tychto vztahoch uz mozu partneri byt kazdodenne ohladuplni, s tvorivou fantaziou na jeho dalsie vylepsenie.A toto plati aj pre milenecky pomer.Ak by som mala tu moc, zelala by som kazdemu mileneckemu paru aby si v "stroji casu" na 7-10 rokov vyskusal kazdodenny zivot, so vsetkymi problemami, ktore rodina prinasa. Mnohi to uz pochopili a ak si nechcu odpustit "bokovky", nedopustia, aby narusili rodinne zazemie.Viem, ze zistenie, ze kvalita nasho vztahu zavisi aj odo mna je dost neprijemne.A opravedlnovanie sa, "..boli sme mladi a hlupi.." moze platit len vtedy, ked samotne uzavretie partnerstva bolo nezelane. A taky vztah by neznamy 14 rokov nevydrzal.
Toto vsetko je pisane skor pre neznameho, ako pre Vas, pani Laura,pretoze su manzelstva, v ktorych zit je od zaciatku peklom.Tym vsak nie je ani jeden pripad, spominany v tejto diskusii.
A este na zaver aforizmus:
Znekludnovat sa tym, co nemame, znamena premrhat to, co mame.
A vtip: Vacsina z nas prechadza zivotom a nevie, co chce. Sme si vsak uplne isti, ze toto nie!
Aj ja by som rada vedela,ako Lucia svoj problem vyriesila. Pomohlo by to druhym.
Zelam splnenie vasich zelani.