Odpovedal: Ada
Re: Masturbácia
(číslo príspevku 23.688, zo dňa 18.11.2003. videné 2301x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 23688:
Ahoj Ludvo...S tym, co si napisal, scasti suhlasim a scasti - reagujem. Hned v uvode uvadzas ako medicinsky argument vyjadrenie zeny, ze sa citila ako idiot, ked jej muz uprednostnil masturbaciu pred stykom s nou. Za prve: toto nie je medicinsky argument, ale tak mozno, ak by sa to castejsie opakovalo dovod navstivit manzelsku poradnu. Za druhe: Ak by hociktora ina zena lezala vedla svojho partnera a ten by si odisiel vybavit svoju potrebu svojpomocne, docela urcite by to poriadne zobralo kazdu jednu. Vsetky doradu by sa citili ako idiot, prinajmensom. Pises o "sutazeni", ale asi si veci nepochopil, nejde o nijaku sutaz. Normalny sexualny styk, ktorym je milovanie, nemoze nikdy nahradit masturbacia. Samozrejme - vychadzajuc z normalnych okolnosti, t.j. berieme do uvahy zdraveho muza, nepoznaceneho nejakou odchylkou sexualnych praktik, medzi ktore by sme mohli zaradit aj preferovanie masturbacie pred pohlavnym stykom. V pripade, ak partner nieco take urobil a inak pohlavny styk normalne praktizuje, domnievam sa, ze mozne priciny su dve. Bud ma v svojej hlave inu zenu a defacto psychicky podviedol alebo mu nieco na milovani s partnerkou prekaza, resp. zacalo prekazat.
Dalej, aj Ty nechapes zeny, ak toleruju partnerovu masturbaciu. Je to len vecou tolerancie, nicoho ineho. Ak si to muz obcas urobi aj sam, neznamena to, ze svoju zenu nemiluje. Samozrejme, vsetko ma mat svoju mieru a iste zakonitosti. Co sa tyka organov, ktore videl pan doktor nepochybne viac, by sa dalo ale namietat. Pan doktor nema realne statisticke cislo, ktore by hovorilo o skutocnom realnom obraze. Vzhladom k tomu, ze za nim prichadzaju muzi s problemami v tejto oblasti, jeho pohlad je skresleny. Je to to iste, ako ked pojdes robit anketu o konzumacii zeleniny a navstivis len vegetarianske restauracie. Je to jednostranne a asi aj trocha zaujate.
Suhlasim s Tebou v tom, ze ak niekto sustredi vsetku svoju pozornost na sex a ten sa stane pre neho stredobodom vsetkeho (Tvoj vyraz - rozsexuje sa), lahko sa ocitne v stave, ked bez okolkov zvedie vsetko, co sa zviest necha. Ale toto nie je iba rizikom masturbacie. Cisto hypoteticky - dajme tomu - budem mat sex so svojim partnerom kazdy den, niekedy aj viackrat. Dostaneme sa predsa na tu istu uroven. Pytam sa, ak to obom vyhovuje, mame predsa len zvazovat vsetky pripadne dosledky a byt zdrzanlivejsi ?? Clovek predsa nemoze vsetko brat takto prilis vazne a obavat sa aj toho, co prist nemusi ! Z rovnakeho dovodu by sa asi ani neozenil, pretoze najpodstatnejsou pricinou rozvodu je manzelstvo :) Treba si zachovat triezvy rozum a viest zdravy sexualny zivot, ktory vyhovuje obom partnerom a za okolnosti, na ktore pristupia obaja.
Masturbacia ako prevencia, ako pises, ze by sa mala robit kazdy den, aby bola opodstatnena - tiez nesuhlasim. Su predsa dni, ktore travime s partnerom :) a aj par tych, ktore nie, ale vtedy sa venujeme inym veciam, priatelom ci konickom a vo vire takehoto bezneho zitia je situacia normalna a urcite aj zvladnutelna. Mala som skor na mysli dlhsiu absenciu - napriklad nepritomnost partnerky, ked na dlhsi cas odcestuje. Ale to su uz asi zbytocne detaily :)
A na zaver k spermiam zodpovednym za pohlavie diatata...Ja som zase kdesi citala toto: Spermie XY su rychlejsie (ako aj Ty pises), preto maju v case ovulacie vyssiu pravdepodobnost oplodnenia vajicka. Spermie XX maju zase dlhsiu prezitiaschopnost a teda ak prislo k nechranenemu styku nejaky cas pred ovulaciou (az 5 dni), maju naopak ony vacsiu sancu. Aka je realita - najskor vsak rozmanita a nahodna, vie uz len priroda sama. Nevidim vsak nijaky suvis medzi neverou ci masturbaciou. V ejakulate je sice mensie mnozstvo spermii, ale rovnako su odcerpane zenske ako aj muzske...
Co sa tyka "vyroby" a klonovania, co si spomenul na konci prispevku, to som celkom nepochopila :)
S pozdravom Ada