Autor otázky: janka
postihnutý bedrový kĺb
(číslo príspevku 253.252, zo dňa 08.06.2018. videné 348x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 253252:
Janka56 rokov.Prosila by som radu,pomoc lekára ortopéda, ako ďalej postupovať v liečbe môjho zdravotného problému.Pociťujem asi rok stuhnutosť panvy a bolesť v bedrovom kĺbe,na boku stehna,vľavo.Najviac pri pohybe do strany do vonka,chodím veľmi často peši,rekreačne bicyklujem,zdá sa že mi to aj pomáha,ale pri väčšej námahe pociťujem únavu celej nohy až bolesť.Veľa krát som spadla, Myslím si,že aj tie pády mi dopomohli.(Padnutia nemajú súvis so zlou rovnováhou).Chôdza:často krívam,po schodoch šetriaca,z kľuku sa ťažko dvíham,nemôžem bežať.Moja váha 63,výška 170.
Absolvovala som denzitometrické vyšetrenie:v norme,vyšetrenie rtg:koxartroza II-III I.sin.vľavo,druhý v norme.
Vyšetrenie magnetickou rezonanciou:Acetabulum je primerane formované,kompaktná kosť bez ložiskových zmien,subchondrálne cystoidy na hornom a prednom okraji acetobula- pokročilá chondropatia.Hlavica femunu- normálne formovaná,kompaktná kosť a spongióza majú normálnu štruktúru,chrupavka je len ľahko redukovaná- bez defektov. Labrum je bez viditeľných defektov.Kĺbová štrbina je primerane široká-bez efúzie,bez patol.obsahu.
Svalové úpony bez viditeľnej lézie. Mäkkotkanivové štruktúry v medziach normy.Lekár ortopéd mi povedal,že tam mám cysty,ale neškodné a že aj tie ma môžu bolieť.
Doterajšia liečba kolagénové injekcie-10x( zatiaľ 5X,ťažkosti ako na začiatku liečby,Prístroj masážny- indukcia 5X; Klbová výživa- NO DOL- drink -každý druhý deň jeden drink.Na tej istej ľavej nohe mám kŕčové žily 2x operované naposledy 2012,rozširujú sa znova,ale ešte je to únosné,nerobí mi to zatiaľ ťažkosti.Lekár ortopéd mi povedal že ešte som mladá na výmenu kĺbu,že ale sa môžem rozhodnúť keď chcem,že mi to operuje. Obmedzuje ma to pri normálnom pohybe,aj v práci - Chodím s vysunutým zadkom,cítim,že nedržím dobre chrbticu,noha ma aj bolí ,už aj v kľude niekedy,hlavne pri zmene počasia,potrebujem poradiť,aké možnosti liečby ešte sú,rehabilitácia a pod.,alebo operácia. Iné zdravotné problémy nemám.Ďakujem.