Odpovedal: Dagmar
Re: Dá sa s týmto správaním niečo robiť?
(číslo príspevku 253.261, zo dňa 11.06.2018. videné 313x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253261:
Ohladne terapie: nesnazte sa, aj ked je to zial caste, liecit danu osobu. Okrem toho je problemom aj to, ze - ak sa jedna o dany problem/dg., tak nie je vela psychologov a psychoterepeutov, ktori maju skutocne prax a vela skusenosti s narcistickou poruchou osobnosti a co-diagnoznami, ktore sa mozu spolu s prvou poruchou vyskytnut v kombinacii. Najst terapeuta, ktory sa v tom naozaj vyzna a ktory je v stave obsiahnut dimenziu toho celeho a nasledkov pre obete, je velmi tazke. Moze dojst k tomu, ze terapeut problem bude bagatelizovat, lebo si to nevie predstavit, ze niekto je schopny takych vystupov a reakcii a pod. To je podobne ako pri psychopatickych osobnostiach - najdite lekara alebo psychoterapeuta, ktory ma naozaj skusenosti s obetami tychto osobnosti. To su specializovani ludia, väcsinou v kooperacii s dalsimi expertami v oblasti kriminologie a pod.
Lenze takych osobnosti je daleko viac, ako je uvadzane oficialne a tym padom aj ich obeti.
Tieto osobnosti su v stave manipulovat aj justiciu, nehovoriac o okoli, beznych normalnych ludoch, ktori naozaj veria aj desiatky rokov ich verzii/verziam.
Je malo ludi, ktori si daju tu namahu, myslim teraz aj laikov, proste ludi z okolia obete - ktori si naozaj daju namahu a pocuvnu svoju intuiciu ci daju na svoje vnemy, pozorovanie, ze nieco NIE JE OK a ze dana verzia ci verzie su jednostranne, zmanipulovane a pod. Ze si vsimnu protichodne javy, ze vobec pridu na to pozriet sa na to z ineho uhla, proste OVERIT SI to aj z inych zdrojov.
A nie iba zo zdroja osoby, ktora profesionalne manipuluje cele svoje okolie X metodami.
A este menej osob je v stave postavit sa im, ked narazia na pravdu.
Pretoze - zial, okolie sa zvykne postavit na stranu manipulatora. Obet ostava sama.
Ono je to aj dost tazke uznat fakt, ze niekto je schopny strasnych veci. Ublizit. Planovat, vedome.
Lenze to je realita. Taki ludia existuju a je naivne si pred tym zatvarat oci.