Odpovedal: Dagmar
Re: Rinogermina nosový sprej
(číslo príspevku 253.315, zo dňa 18.06.2018. videné 372x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253315:
Este ma napadla jedna vec, uz vlastne druhykrat, tak Vam to napisem este raz: to zhorsovanie alergii, alergickych reakcii, reakcii na latky, potraviny atd., castejsie infekcie - myslim, ze by nebolo od veci zaslat vasu stolicu na mikrobiologicky rozbor. Na dva problemy sa zvykne nemysliet. Mozna kvasinkova infekcia/rsp. nadmerne rozmnozenie a dysmikrobia kvoli privela ATB a zapalom a moznost druha - po sirokospektralnych ATB rozmnozenie/dysmikrobia sposobena bakteriou Clostridium difficile. Tato narusa steny criev, preto sa zhorsuju stavy vyssie uvedene. U pacientov bez symptomov /gastrointestinalnych sa nerobi nic, u pacientov so symptomami sa hladi na rozsah a zavaznost, plus ci je to kmen produkujuci enterotoxiny alebo nie. Tam treba upravit mikrofloru, bifidobakterie ucinkuju najlepsie. Vo vaznych pripadoch sa davaju lieky, ale to by ste mali ine problemy.
Pisem to preto, lebo to moze byt tento pripad a ak je to nespravne osidlenie dlhodobe, tak sa zhorsuje pacientom stav. Tam treba potom dlhodobu upravu mikroflory a kontroly stolice, to vsetko patri potom do ruk internistu/gastroenterologa.
A ako vzdy - nemusi to byt ani jedno, ani druhe. Len preto to pisem, ze kym sa budu navysovat lieky proti alergiam a Co., tak by bolo dobre skontrolovat stolicu.