Odpovedal: Dagmar
Re: Odpadnutie - prosim o nazor.
(číslo príspevku 253.363, zo dňa 27.06.2018. videné 291x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253363:
Take jednoduche to nie je, bolo by lepsie si o tom precitat viac, metabolizmus funguje komplexne. Ale ved Vasa sestra je lekarka, opytajte sa kludne jej, ta Vam da podrobne info. Dalej neprenasat pravidla pre dospeleho na dieta v akutnej rastovej faze a puberte, pisali ste, ze narastol o 3 cm za mesiac do vysky, ma 12 rokov, to nie je iba rast do vysky ale mnoho dalsich procesov a vyvojov v jeho organizme. Na cukor maju velky vplyv aj hormony. Potrebuje ovela viac stavebneho materialu, kalorii ako takych, zivin, vitalnych latok a aj tekutin. Co do mnozstva tak aj do kvality. Vas syn je vysoky a tenky, ak ma sklon k hypoglykemii, mohli by sa doplnit odbery na dalsie parametre, opytajte sa pediatra. Nema slabsi pankreas? Toto treba odsledovat, zvlast teraz v tejto vyvojovej faze je ohrozeny viac ako o par rokov.
Pravidelne jest, pravidelne pit a dostatok, aj o tom to je, nosit so sebou nielen prvu pomoc - glukozu na jazyk, ale aj pitie a napr. mineralka s jablkovym dzusom alebo pod., rychlo to prejde do krvi uz v ustach, zvykne velmi pomoct a rychlo.
Hypoglykemia ma viacero stadii, mna by zaujimala hodnota hladiny glukozy, ked tam lezal hodinu v stave akom bol. Ked ma teraz stabilizovany po par dnoch tuto hladinu rano nalacno, tak musite vychadzat z toho, ze na vylete to bolo ine kafe. Problem je aj ten, ze ked je telo konfrontovane s castou hypoglykemiou rsp. vyraznymi zmenami, ma to negativny vplyv nielen na mozog, ale na cely organizmus.