Autor otázky: rubina
hysteroskopia
(číslo príspevku 253.380, zo dňa 02.07.2018. videné 280x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 253380:
Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať na optimálnu výšku sliznice maternice v mojom veku a či sa jej výška dá nejakým sposobom ovplyvniť.
Na preventívnej gyn.prehliadke ( 2017/august) mi oznámila Mudr.že ju mám hraničnú.(5,5).Pozvala ma na kontrolu o 6 mes.Sťahovali sme sa a tak som išla na kontrolu až po 10 mes v novom bydlisku k inej Mudr.ktorá mi namerala už endométrium 7,5 mm s tým, že aj ona ju nazvala hraničnou i keď tam bol nárast o 2mm., čo sme ale pri tomto vyšetrení nevedeli, lebo sme ešte nemali papiere z predchádzajúcej ambulancie.A tak záver mojej novej p.Mudr. znel.kontrola o 3 mesiace a vidí to na hysteroskopiu.
Nemám žiadne ťažkosti, nekrvácam, nešpiním.Nikdy som nemala gynekologické ťažkosti.Mám za sebou dva spontánne porody.Prechod u mňa nastal v 55 rokoch, čo bolo pred 4 rokmi.Rada by som sa vás opýtala, či nárast sliznice v mojom prípade je tak dramatický keď sa pristupuje hneď k takému vyšetreniu a ak áno, či mám čakať teda ďaľšie mesiace na vyšetrenie alebo využiť skorší termín.Nerada by som niečo zanedbala a rozhodnutie kedy prídem, nechala Mudr.na mňa.Za odpoveď ďakujem.