Odpovedal: Dagmar
Re: žlčník - postup diagnostiky?
(číslo príspevku 254.240, zo dňa 15.03.2019. videné 281x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 254240:
Ohladne mna sa netes, vobec neviem ako dopadnem, ani ako dlho este mam. Tento rok sa to dozviem, v priebehu. Uvidim. Ak tu uz nebudem, tak sa to vdaka internetu iste dozvies.
Ale spät k tvojej mame: dodatocne mi napadlo este nasledovne:
1. Opakovane som u nej myslela na srdce a cievy + pluca. Dajte to urcite vysetrit.
Urcite EKG a obzvlast ECHO srdca, mozno daju urobit aj CT + pluca vramci toho, moze mat niekde napr. stenozu, aj malu a nevie sa o tom. U zien sa kardio-vaskularne problemy zvyknu prejavovat inak.
2. Oblicky - pisala si o problemoch a bolestiach vpravo, dajte vysetrit oblicky vratane lab. diagnostiky aj mocu, pre istotu. Ona mohla mat aj slaby oblickovy zachvat, napr. s minimom piesku, ktory odisiel. Akutny zachvat vyzera inak / priciny su rozne/, to by mala ine symptomy, ale ta nevolnost, zvracanie a bolesti by sedeli. Aj ked odhadujem, ze pricina sa najde skor inde, oblicky nevynechat z diagnostiky.
3. Zabudla som ti dopisat, ze jej treba zinok - 50mg/den, kvoli peceni /stukovatelej.
Zinok, magnezium, vit. C a vit. E. Aj kardio-vaskularni pacienti maju v drvivej väcsine pripadov chronicky nedostatok magnezia a casto aj zinku.
4. Urcite treba vylucit problem so stitnou zlazou a pripadnu anemiu. Neviem, ci sa na to myslelo, ferritin, transferrin, nielen hemoglobin.
Pecen ma vela docinenia s krvou, s telesnymi tekutinami a aj hormonmi, plus so zasobovanim tela energiou a prekrvenim ako takym.
Okrem jej nespocetnych dalsich funkcii samozrejme.
5. Cukor a hlavne psenicna muka a vyrobky z nej, pecivo komplet prec. Zo sacharidov zemiaky v mensich mnozstvach/posobia zasadito a su lahko stravitelne + liecia creva, zvlast v supke uvarene, ovos /ten obsahuje o.i. aj vela bielkovin a silicium, plus celkovo znizuje cholesterol/, pohanka, quinoa a pod. Ziadna psenica, psenica je celkovo velmi problemova. Z tukov ma okrem olivoveho oleja napadli este orechy, mandle, ako zdroj zdravych tukov a aj bielkovin, tie moze - ak znasa normalne jest.
Ovos - velmi dolezite: vopred namocit, aj dve-tri hod., alebo cez noc v chladnicke a rano uvarit.
6. Ovocie: nateraz vylucit, s vynimkou tej citronovej stavy, uplne prec, aspon nacas. Kvoli fruktoze /premena na tuk, ak je problem v metabolizme + problemy, ak je celkovo problem s hladinou cukru v tele. Potom postupne pridat, ale skor druhy s nizkym obsahom cukrov.
7. Tie caje, zabudla som na zihlavu: ale male davky, zihlava je prilis silna, takze tak max. 2 salky denne.
8. Tie mineralky bez bubliniek s vysokym obsahom hydrogencarbonatu/bicarbonatu urcite skuste. Odbremenuju vsetky vylucovacie organy, lebo posobi silne zasadito, tak flasa denne /0,75l. Tie sa odporucaju aj pacientom s problemami obliciek, criev atd., lebo co maju tito pacienti spolocne su posuny v pH krvi, organy nezvladaju odburavat kyseliny a toxiny, takze tieto vody podporuju/pomozu.
9. Inak pit a jest teple, zasadne.
10. Tie lab. hodnoty by ma zaujimali, ktore sa uz odobrali, urcite napis.