Odpovedal: Dagmar
Re: bulimisticke navyky
(číslo príspevku 254.437, zo dňa 26.04.2019. videné 217x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 254437:
Ja nie som psychoterapeut. Jedine, co Vam mozem k tomu napisat, je, aby ste si cim skor dobreho nasli. Existuje este niekto, kto o Vasom probleme vie? Vseobecny lekar alebo iny lekar, ku ktoremu mate doveru? Pri bulimii je problem /okrem psychickeho/, ze sa casom dostavia metabolicke problemy, riskujete nedostatok kalia, magnezia, bielkovin a to sa prejavuje rozne /rychly tep, problemy so srdcom, unava, strach, panicke ataky atd./. S tym musite teda skoncovat uz len zo zdravotnych dovodov, nasledky to ma na cely organizmus vratane psychiky.
Je to bludne kruh, fatalny.
Znizenie hmotnosti sa robi inak, nie touto cestou. Nevycitam Vam to, nevedeli ste to vtedy riesit inak a do tohto pekla sa X pacientov dostalo presne touto cestou.
Cesta von je narocna, ale mozna.
Je tazke dostat sa z toho sam, to da malokto /mozne to je, ale to chce sakra disciplinu a mimoriadne silnu osobnost a motivaciu.
Tych tlakov mate teda viac, sobas, dieta, vsetko chcete stihnut za presne stanoveny cas.
Prilis planujete.
Tlacite na seba, tym sa to iba hecuje a stracate kontrolu, ako sama vidite.
Neviem, ako ste prisli na 4 kg do svadby, to ste si naordinovala sama alebo?
Ste iste pekna taka aka ste, krasa a povab a Vasa hodnota ako clovek nezavisi od toho, ci mate pas sirsi o pät cm alebo nie.
To su chore predstavy, tie sa musia odburat.
Tlacite na seba iba Vy sama, alebo je tam este niekto iny, kto - aj nepriamo na Vas tlaci tiez? Ma Vas partner prehnane poziadavky? Niekto iny? Ste celkovo perfekcionisticky typ?
Bulimia je nasilie voci sebe samej. Otacate to proti sebe.
Toto si musite uvedomit asi ako prve. Ide o nasilie. Proti telu aj dusi.
A Vase telo aj dusa sa budu branit. Takze riesenie musi ist inou cestou.
1. Psychoterapeut.
2. Prestante na seba tlacit, nemate dovod.
3. Nedavajte si dalsie ziadne limity. Ziadne centimetre, kila, deadliny.
4. Zacnite jest vitalnu stravu a redukujte rychle cukry. Mate naruseny metabolizmus, takze kym sa toto upravi, to potrva mesiace.
Potrebujete dodat ziviny, ale zdravou stravou. Navyste zdrave bielkoviny a celozrnne potraviny, zelenina, vitalna strava, doplnte pri strachu a panike obzvlast B1 + B6 a magnezium 3x400mg/den + zinok.
Vyhybajte sa rychlym cukrom, zvolte radsej nieco s vysokym obsahom kakaa, tmavu cokoladu a pod.
Ziadne fast-food potraviny, robi to zravost na dalsi fast-food.
Stres a napätie: skuste sa naucit odburat ho inak, pohyb, meditacia, hudba, neviem co mate rada, aky ste typ. Niekto musi byt sam, niekto musi hovorit, kazdy je iny.
Hlavne na seba prestante tak strasne tlacit a - na zaver dufam, ze Vas partner na Vas ohladne vyzoru NEtlaci, hoci nepriamo. Su taki muzi, ale mozno mate dakoho ineho, ludia vedia byt velmi povrchni a aj bezohladni a bezcitni.