Autor otázky: Peter
Sex s prostitútku, chlamýdie
(číslo príspevku 255.279, zo dňa 27.03.2020. videné 206x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 255279:
Zdravím,
04.01.2020 som mal chránený sex s prostitútkou, avšak došlo ku olizovaniu bradaviek. Nejaké 3 týždne nato začali u mňa zdravotné problémy, t.j.:
- najprv návaly tepla do tváre
- bolesti kĺbov, svalov a kostí
- ataky svrbenia tela
- biely povlak na jazyku??? a vzadu také pupáky - neviem či toto je normálne, nikdy som si takto dozadu nepozeral
- teplotu mám v norme 36,3
- Hnačku som mal 6 týždňov - schudol som asi 4,5kg + -
- Bolesť v oblasti priedušiek - vystrelovalo to až na vnútorné okraje pľúc
- asi pred 5 dňami som mal problémy vymočiť sa - trvalo to 3 dni
- mám hnisavé oči - bol som u očnej a povedala že zápal to nie je a predpísala mi "Artelac" - aj tak nepomáha
- mám mierny kašel, teda také pár krát za deň kuckanie ale silou kašla.
- pri prehĺtaní mierna bolest v hrdle
- mierna nevolnosť a bolesť brucha už asi 2 týždne
- angínová chuť v ústach

Najprv som prišiel na pohotovosť, že mi nieje dobre povedal som im vtedy hore uvedených prvých 6 príznakov(to bol začiatok), skontrolovali mi jazyk, tlak - do záznamu napísali že sa bojím, že mám pohl. chorobu a s tým som odišiel na druhý deň za obvodnou (vtedy som bol ešte u detskej), keď som jej povedal, že som spal s prostitútkou a že chcem testy na pohlavné choroby začala sa smiať., že za 35 rokov kariéry nezažila nikoho pozitívneho. Následne som zaňou prišiel ešte 4 krát si žiadať testy na pohl. choroby a vždy jej to prišlo vtipné, s tým že choď domov to je psychika. Tak som si našiel narýchlo dospeláckeho doktora, ani tam som zo začiatku nepochodil.
Podal som mu papierik s príznakmi, ktoré som vtedy mal a on nato len pozrel a položil to - asi tak rýchlo číta...
Neskôr som za ním prišiel, že ma bolí v oblasti priedušiek a dosť silno, dal mi Suprax ani ma nepočúval s Fonendoskopom. Suprax som využival aj s probiotikami, lenže problémy s dýchaním, také ataky mám až doteraz. V ten pondelok nato som začal riešiť hnačky, ktoré už trvali mesiac a hovoril som mu X krát(keď zaním prišiel že ako sa budú riešit hnačky, ktoré mam už mesiac mi povedal "a vy ste nejaké hnačky spomínal???" Povedal som mu, že už som skúšal Nekadex a imodium a vlastne aj proboitika, ktoré mi dali ku Supraxu, nič nepomohlo - Tak mi dal Reasec, lenže v ten istý deň som šiel môjmu psychiatrovi a keďže som už situáciu nezvládal dal mi Spitomin(lieky na úzkosť). A tu sa stala chybička, ja som ani len nevedel že existujú lieky na spomalenie tráviacej sústavy a neprečítal som si príbalový leták Reasecu, kedže som si myslel, že sú to ďalšie probiotiká :( :(. Obidve som bral 4 dni, nato začali obrovské kŕče a bolesti tráviacej sústavy - šiel som na pohotovosť... Tam mi chirurg spravil RTG a stláčaním skúšal brucho, lenže to ma nebolelo - boleli ma črevá a nemohol som sa vys***. Na urgente ma upokojili, že po pár dňoch a pohybe sa črevá zas rozhýbu - aj tak bolo. o 10 dní neskôr prišli problémy s močenim(to som utekal tiež na urgent) nemohol som sa vymočiť aj keď som vypil cez 3 litre vody za deň, išli zo mňa kvapky - toto trvalo 3 dni, ale urologické vyšetrenie ukázalo, že mám mechúr prázdny a obe obličky bez dilatácie a ložiskových zmien, moč - negatívny. Mal som aj bolesti mechúra.
V ten pondelok, keď mi predpísal Reasec na hnačky mi odobrali výter z konečníka a krv. Z testov vyšlo, že som mal: (toto je napísané na lab. výsledkoch) -
S_Chl.pneumoniae IgG (ELISA) 1,319 pozit.
Latentná infekcia - postinfekčná imunita

Ale ataky bolesti na prieduškách mam stále, mám angínovú chuť v hrdle, pupáky na jazyku, nevolnosť a bolesť brucha aj keď sa napijem, mierny kašel, teplota v norme cca 36 stupňov.

Keď som bol na chir. urgente sestrička sa strašne rozčúlila, že prečo mi neurobili viac kontrolných odberov a výterov... Prosím Vás môže o radu čo mám robíť, teraz vzhľadom na situáciu sa všetko s obvodným rieši telefonicky a keď som mu včera volal, povedal mu že zase ma boli na prieduškách a že mám problémy s močením, ale urológ žiadny nález nenašiel, tak mi povedal, že si mám robiť čaje, brat vitamíny a vyležat a na drzovku telefonát zrušil. Nestihol som mu ani povedať že mám angínovú chuť v ústach.
(Vitamíny uživam už asi 2 týždne - C, D3, Zinok, Magnezium, B Complex.) Čital som, že chlamýdie pneumo sa liečia strašne dlho a neliečené vedú k vážnym trvalým zdravotným problémom. Prosím Vás ide o nedoliečené chlamýdie???