Autor otázky: Jozef
Začínajuca atrofia mozgu v 52 rokoch
(číslo príspevku 255.450, zo dňa 21.06.2020. videné 196x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 255450:
Dobrý deň.
Obraciam sa na Vás s prosbou o bližšie vysvetlenie výsledkov MRI vyšetrenia.

Mám 52 rokov, muž. Pre rokom mi bola diagnostikovaná neuralgia n. V, II vetva vpravo, pravdepodobne zubného pôvodu. Po preliečení dvoch mŕtvych zubov došlo k ústupu problémov, tento rok sa problémy vrátili v intenzívnejšej forme. Bol mi nasadený Timonil a extrahované spomínané dva zuby.

Pred 9-timi rokmi došlo u mňa k úplnej strate sluchu vľavo, problém začal tinitusiom vpravo, ten po čase ustúpil a vyskytuje sa len občas, niekedy aj s hyperakúziou.

Pre vylúčenie neurovaskulárneho konfliktu som absolvoval MRI vyšetrenie kde záver znie:
Neurovaskulárny konflikt v PC uhle cisternálne intrameantálne vpravo medzi cievou a n. VII/VIII (nie s n V) a supra-infratentorílana incipentna atrofia.

Zaujímalo by ma ako vážna je v mojom veku začínajúca atrofia mozgu a či môže jestvovať súvislosť medzi neurovaskulárnym konfliktom cievy s n VIII a občasným hučaním v pravom uchu a hyperakúziou.

Doteraz som nemal zvýšený krvný tlak, na poslednej kontrole u neurologičky mi bol nameraný tlak 150/90. Zvýšený tlak som mal aj u všeobecnej lekárky, tá mi nasadila Nebivolol 2,5 mg denne, tlak sa mi v prebehu týždňa vrátil na predchádzajúcu hodnotu 125/80.

Za odpoveď vopred ďakujem.