Odpovedal: alena
Re: Zúfalá som
(číslo príspevku 255.782, zo dňa 09.11.2020. videné 113x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 255782:
Keď Vám toto vadí menej ako jeden pár sekundový test, tak potom trpte. Asi vás to až tak veľmi nebolí, mňa keď bolel zub kvôli ložisku nad koreňom, urobila by som čokoľvek aby som sa dostala k zubárovi.

MUDr. Vlastimil Graus, PhD. o fokálnej infekcii hovorí: „Infekcia, ktorá je na koreňoch zubov je krvnou cestou prenášaná na rôzne iné orgány v tele človeka. Mikroorganizmy sa usádzajú v kĺboch, cievach, v obličkách, na srdci a spôsobujú množstvo ochorení.“
Podľa neho sa neliečené fokálne infekcie „podpisujú“ pod ochorenia kĺbov, srdcovocievne ochorenia, ochorenia obličiek, pľúc, ale bývajú aj príčinou predčasných pôrodov alebo potratov.
„Je dôležité si uvedomiť, že 5 milimetrov hrubé parodontálne vačky obnažené zápalom vytvárajú v celej ústnej dutine až 25 centimetrov štvorcových veľkú ranu, cez ktorú prenikajú do krvi rôzne mikrobiálne produkty, imunitný systém organizmu je nadmerne zaťažovaný a nakoniec môže zlyhávať. Mikroorganizmy a ich toxíny sa usadzujú na rôznych miestach tela,“ ilustruje MUDr. Graus.