Odpovedal: Jana38
Re: bolesť bedrových kĺbov
(číslo príspevku 256.025, zo dňa 23.02.2021. videné 106x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 256025:
Dobrý večer Jarmila.Podľa mojich informácií a aj skúsenosti od manžela sú bolesti pri artrózach všeobecne,teda aj pri koxartróze veľmi individuálne.Môj muž má koxartrózu BK obojstranne,"stupeň 3", a bolesti máva najčastejšie v kľude,hlavne v sede.Ale aj pri pohybe.Niekedy,hlavne keď sa viac fyzicky narobí (ťažšie bremená,nárazové viacnásobné chodenie po schodoch+ bremeno,atď)
Ja koxartrózu potvrdenú lekárom nemám, ale podľa bolestí ľavej koxy a "vŕzgania",krepitácií? v tomto, ale aj iných kĺboch,vrátane čelustného mávam bolesti práve pri chôdzi a prácach okolo domu.A tiež tzv. štartovacie bolesti,po aj 15-20 minútovom sedení, či ležaní.Kým sa rozchodím, tak si pripadám ako moja dávno nebohá prababka, keď mala 90 rokov...
Mňa tiež veľmi tlačieval matrac, ale aj vlastné kolená,či píšťaly.Od kedy spávam na matraci najskôr z latexu a neskôr až do súčasnosti na matraci z pamäťovej peny,problém s tlačením matraca prestal.Pod ním máme aj s mužom kvalitný lamelový(polohovací) rošt.
Dostať kúpiť (napr.Jysk) aj taký cca 4 cm hrubý matrac z pamäťovej peny, ktorý sa dá na ten tvrdší matrac.Tak si myslím laicky,že sa dá skĺbiť pevná opora chrbtice v podobe tvrdého matraca a tou nastavbou s pamäťovou penou ako komfort v mäkkosti.