Autor otázky: bolest2022
bolesť pod ľavým rebrom
(číslo príspevku 257.130, zo dňa 19.01.2023. videné 158x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 257130:
Dobrý deň, skúsim, lebo neviem čo mám ďalej robiť.
Vek 43 rokov, mierna nadváha, žena.
Pred rokom a pol začali bolesti v oblasti, nazvem to: pod lavym rebrom, na lavo od zaludka, v oblasti kde je pankreas, slezina. Bolesti boli zo začiatku mierne, občasné. Dnes po roku a pol, túto bolesť pociťujem denne s prestávkami, niekedy je bodavá, inokedy pálivá. Bolí ma to ráno keď sa budím, cítim to kedykoľvek cez deň, alebo v noci. Súvislosť so stravou som priamo nenašla, bolí to hocikedy nezávisle od konzumácie potravy. Niekedy, občas je bolesť prudká až kŕčovitá. Občas mi je zle na žalúdok, keď sa prejem, stolica je viac krát za deň, niekedy ma preženie a neviem v podstate z čoho. Občas ma zabolí aj na pravej strane, alebo v inej časti brucha, ale toto je už denno denné. Jediný krát sa mi stalo, že po konzumácii vianočných koláčikov som asi za 15 minút mala poriadne bolestivé kŕče v tej oblasti.
Krvný obraz - všetko v norme, nižšia hladina hemoglobínu v norme.
Rontgen hrudníka - v norme bez patologické nálezu.
Sono brucha - všetky orgány v norme, bez patológie alebo nejakého nálezu.
Gastrofibroskopia - všetko v norme, ani náznak zápalu, alebo vredu, nezistený ani helicobacter, hystologia negatívna, celiakia nepravdepodobná.
Kolonoskopia - len drobný hemeroid, ale nič čo by súviselo s bolesťou v danej oblasti.
Pýtam sa či to môže byť slezina, pankreas, pečeň, alebo žlčník.
Obvodný lekár nie je veľmi ochotný ma posielať na ďalšie vyšetrenia, ale je ochotný mi spraviť rozbor krvi v rámci preventívnej prehliadky.
Naozaj neviem čo mám robiť, žijem s tou bolesťou každý deň. Ešte dodám, že nemám žiadne iné závažné ochorenia, užívam len L-thyroxin. Ešte spomeniem nezriedkavý pocit nauzei, inak žiadne akútne klinické príznaky nemám.