Odpovedal: Igi
Re: Problem v ustach suvisiaci s HP?
(číslo príspevku 258.028, zo dňa 13.02.2024. videné 39x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 258028:
Vraciam sa na tuto stranku po vyse 3mesiacoch,kedy som vo svojich clankoch rozvadzal svoj problem s ustnou dutinou pred a taktiez po prelieceni atb na Helicobactera.Problem spocival v celkovom diskomforte v ustnej dutine,palenie v ustnej dutine,palenie jazyka,suchost v ustach a na perach a bolest v hrdle.
Boli tu rozne odozvy na moje problemy a taktiez aj rozne rady..chcel by som podotknut,ze pocas tych vyse 3mesiacov,vlastne 8mich, som absolvoval seriu nekonecnych vysetreni,kde mi bolo zistene,ze.."vsetko mam v poriadku,vysledky vsetky v poriadku",cize,vlastne mi ani nic nie je,ze si to vsetko iba vsugerujem a skoncil som u psychiatricky,samozrejme na odporucanie lekarov.
Chcel by som podotknut,ze som na PN uz 8mesiacov a pocas 8ich mesiacov mi nikto relevatne nedokazal povedat alebo urcit, z coho by moj problem mohol vzniknut. Nikto,ziaden lekar nebral vazne moje argumenty,u kazdeho som sa v kuse stazoval na to iste/neprijemna,nasladlo-kysla chut v ustach,palenie v ustach a na jazyku,striedanie suchosti v ustach a na perach,povlak,resp. pocit povlaku na jazyku a pobolievanie v hrdle.
Nakolko sa moje problemy zhorsovali a k vyssie uvedenym sa pridruzili dalsie/problemy s prehltanim,problmaticke "odchrchliavanie",zmena hlasu a zachripnutost/,siel som znovu na vysetrenie na ORL,kde mi lekar povedal,ze moj problem suvisi s najvacsou pravdepodobnostou s laryngofaryngealnym refluxom,pricom sa ma pytal,preco ma doposial nikto neposlal na PHmetriu pazeraka/moj gastroenterolog,ktory mi robil gastrofibroskopiu mi povedal,ze moj problem nesuvisi so zaludkom a aj ked mi nedoviera zvierac pazeraka a ze ja reflux nemam/ Vysetrujuci lekar na ORL ma poslal na Manometriu na urcenie kyslosti pazeraka.
Pre mna je zaujimave,ze pocas 8ich mesiacov ziadneho z lekarov nenapadlo poslat ma na taketo vysetrenie a uz vobec nechapem nazor gastroenterologa,ktory ma vysetroval a vedel o mojom probleme od zaciatku,ze uvedeny problem nesuvisi z refluxom.