Autor otázky: Eva
Toxoplazmóza
(číslo príspevku 172.599, zo dňa 21.10.2008. videné 569x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 172599:
V roku 1991 som spontánne potratila v 7. týždni tehotenstva. Ako príčina potratu mi bola zistená toxoplazmóza. Po následnom preliečení v nemocnici som však mala výsledky oveľa horšie ako po potrate (po potrate 1:120, po preliečení 1:300). Keďže nejaký čas pred tehotenstvom a najmä po zistení toxoplazózy som pravidelne konzumovala máčané surové obilie, mám podozrenie, že ochorenie som získala z neho - obilie mohlo byť kontaminované hlodavcami. Obilie som kupovala v záhradkárskej predajni v kilogramových baleniach a riadne som ho umývala. Po tomto zistení som na konzumáciu obilia asi rezignovala. Po čase mi protilátky samovoľne klesli na 1:17. Moja kamarátka, ktorá tiež konzumovala surové obilie, tiež ochorela na toxoplazózu ale s inými následkami (ona kupovala obilie na inom mieste).
V súčasnosti by som tiež chcela začať konzumovať surové obilie (máčané, naklíčené), ale keďže toxoplazmóza môže napadnúť aj iné orgány, mám strach z ochorenia. Hľadám odpoveď lekára na otázku, ako mám postupovať, keď chcem jesť surové obilie a nechcem sa nakaziť toxoplazmózou. Ďakujem.