Odpovedal:
Juraj
|
Re: Údené mäso
(číslo príspevku 232.641,
zo dňa 07.04.2012.
videné 332x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 232641:
V princípe čím sa mäso menej tepelne upravuje, tým je zdravšie. Dokázali to výskumy u Eskimákov, ako aj skúsenosti konzumentov s tatárskym biftekom, ktorí sa väčšinou tešia dobrému zdraviu. Čím kratšie varené (pečené) mäso tým lepšie, prednosť by vo všeobecnosti mali mať neúdené výrobky. Aj tu platí - všetko s mierou, najmä cez sviatky. Nadmerná a dlhodobá konzumácia údenín a vnútorností môže spôsobiť aj metabolické ochorenie - chorobu najmä bohatých s názvom DNA. Prejavuje sa bolesťami a začerveňaním malých kĺbov, najmä prstov na nohe.
|
|
|