Odpovedal: Ján
Re: Moja hmotnosť
(číslo príspevku 250.730, zo dňa 11.03.2017. videné 155x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 250730:
Pani Dagmar, ja som Vás vystrašil tým, že som vymenoval tie zabíjačkové špeciality, ktoré by ste Vy asi nezvládla, čo tiež nie je štandard. Aj to je jedlo a chutné. Konzumujú ho všetci dedinskí ľudia a ako vidíte, dediny nevymreli, ale prosperujú a do pozornosti sa vracia bravčová masť, ktorá bola preklínaná a na ktorej sme s cibuľou vyrástli. Musím to trošku zmierniť, lebo som sa zhovadil pred celým národom ako Mojsejová. Pani Dagmar, ja varím pestrú stravu, nie iba mastne extrémy. Hovädzie mäso nepripravujem vôbec, lebo je drahé, bravčové do: koložvárskej kapusty, kapustnice, rizota, segedínskeho guľášu, na horčici, v pikantnej omáčke a do bravčového guľášu so zemiakmi. Zemiaky, ryža a kyslá kapusta sú základom mojej kuchyne, rovnako ako cestoviny, ale tie vnuci veľmi nechcú, skôr tarhoňu. Pripravujem kurence na rôzne dusené či grilované spôsoby. No a manželka má na starosti pirohy s tvarohom a džemom, zemiakové lokše, palacinky s tvarohom a orechami, parené buchty, šišky, niečo upečie: ovocnú bublaninu, bábovku a pod. Pripravujem aj karfiol, ale nemáme ho radi. Polievky: slepačiu, šošovicovú, fazuľovú, paradajkovú, zemiakovú kyslú. Čerstvé ovocie jeme každý deň vrátane autistického vnuka: jablká, pomaranče, mandarinky, banány. Za banány dáme do roka viac peňazí ako za chlieb. Takže nič by ste si z toho nevybrali? Ešte strúhame mrkvu s citrónom. Jogurty občas, pudingy so šľahačkou atď. atď. O cukroch v malinovkách a sladkých nápojoch, samozrejme, vieme, každý deň o tom hovoríme a vieme že je to škodlivé. Ale my sme už kapitulovali. Keby sme sa mali o autistu starať mesiac, tak by sme boli v opozícii a to čo je nezdravé, tak by sme mu nedali, ale my ho máme už 21 rokov a sme v jeho závislosti. čo "zapotí" to mu dáme, aby sme mali aspoň na chvíľu pokoj. To pochopí iba ten, čo to prežíva. Takže tak.