Odpovedal:
Ján
|
Re: Diéta po ERCP
(číslo príspevku 252.731,
zo dňa 16.03.2018.
videné 424x)
ODPOVEDAŤ
/
Predchádzajúci príspevok
|
|
Text príspevku číslo 252731:
Pani Dagmar, po vybratí žlčníka som bol z iných dôvodov už dvakrát na gastroskopii. Nemohli mi ani zistiť obsah HCl,lebo že tam mám žlč a že tá tam nemá čo robiť. Žlč sa produkuje v pečení ďalej a cez žlčovod odteká aj do tenkého čreva, ale aj do žalúdka, čo je neželateľné. Čítal som, že práve žlč v žalúdku časom spôsobuje rakovinu žalúdka. Nekázali mi preto užívať žiadny Febichol, nič, iba normálnu stravu akú som jedol predtým. Počul som, že niektorí pacienti majú po vybratí žlčníka kolikové bolesti ako predtým. Trávenie tukov mi nerobí vôbec žiadne problémy. Práve som dojedol varený bravčový bôčik s cesnakom, jedávam tlačenku s octom, údené bravčové koleno(tú mastnejšiu časť, oh joj) a skutočne s trávením nemám problémy. Keďže som mal zápal žalúdočnej sliznice, tak niektoré potraviny nemôžem napr. bryndzové halušky, kapustnica (asi kvôli smotane) (preženie ma), nemôžem ani pohárik koncentrovaného alkoholu a tak pijem iba nealkoholické pivo (české). Čože ja už v mojom veku nadietujem. Jem na čo mám chuť, tuky nevynímajúc. Viem, že Vy si na strave veľmi potrpíte, takže ja v tomto smere príkladom byť nemôžem. Takže tak.
|
|
|