Odpovedal: Dagmar
Re: Stále chorý syn
(číslo príspevku 253.051, zo dňa 03.05.2018. videné 269x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 253051:
V prvom rade treba prekopat jeho stravu ako taku, nemajte mi to za zle, ale tu treba zmenit pohlad a myslenie na to cele. Prejdite si, co sa vyskytuje ako v prirode v prirodzenej forme a prejdite si to, co do seba dava dnesna spolocnost. Orechy a semiacka sa v prirode nevyskytuju prazene a posypane solou, ktora nezodpoveda skutocnemu zlozeniu povodnej soli. Preco mu chuti iba tak extremna slana chut, to moze mat viac moznosti, potrebuje chlorid pre travenie, alebo ma problem s chutovkami, ak jedava napr. cukor/rafinovany. Semiacka v pecive ci na pecive, neviem co mam na to povedat, to je snad zart...myslim tekvicove, slnecnicove semiacka, orechy - ak ma rad, napr. mandle BEZ kuchynskej soli a nie par ale aspon za hrst. Ake pecivo vobec, ake to ma zlozenie a robi mu vobec dobre? Skor nie ako ano. Jedava pohanku, ovos, kase? Deti su naucene na stravu, ktoru potom ziadaju, lebo su na nu naucene, roky navyknute - ale to sa da zmenit spät, nie naraz samozrejme.
Ze mu aktualne nechutia mliecne vyrobky z kravskeho mlieka, pri problemoch ktore ma, je zrejme normalna instinktivna reakcia tela, su hlienotvorne a kyselinotvorne.
Deti tieto instinktivne reakcie este vykazuju.
Bielkoviny a tuky sa daju dodat aj z inych zdrojov.
Ak pije vodu z vod. kohutika, nejedna sa o vodu, o ktorej pisem. Existuje aj mineralna voda z pramenov v sklenenych flasiach bez bubliniek. Pri zapale zaludka je na CO2 precitlivela reakcia, to je tiez instinktivna reakcia, lebo mu to nerobi dobre co aj spravne vnima.
Z cajov skuste harmancekovy caj, mätu, salviu, afty - pecivo a ml. vyrobky vynechat a rozsirit stravu, horizont.
Kombinacia doplnkov - Magnezium a B1 + B6 su najdolezitejsie; C-vitamin do 2x500mg/den pri zapaloch; zvazit mozno B5, B9 a B 12 /B 12 sa da pokryt napr. vajickami, ak ma rad, v nich je aj dost zeleza a dalsich latok, dobry zdroj vitaminu C su napr. sipky, sipkovy caj.
Zinok, vitaminy rozpustne v tukoch, mangan, atd., vsetko mate napr. v semiackach, tam nemusite substituovat nic, keby ze ich jedava pravidelne a dost.
Ja by som to ponechala pri Mg, B1 + B6 a folat/kyselina listova.
Calcium - skuste prirodzene zdroje, spenat, zelenina, strukoviny, tam ma aj vela bielkovin a dalsich latok, ktore pozname aj nepozname...O tom to je, ze v prirodzenej strave su latky, o ktorych nemame tusenia, pretoze ako ludia mame obmedzene vedomosti a nikdy sa nedozvieme, co vsetko je v bohatej, siroko zastupenej a zaroven jednoduchej, co najmenej nami menenej strave obsiahnute.
Co sa potom znici napr. varenim, dusenim, pecenim alebo sa to uplne zlikviduje a blokne kombinaciami, ake sme si vymysleli /kolace a Co./.
To su ludske vymysly.
Skuste si prejst, co jedavali ludia kedysi, oplati sa zajst do historie a spomenut si aj na starych rodicov a generacie dozadu.
Keby ze nemate doma elektricke spotrebice, iste by ste varili inak.
To plati pre nas vsetkych.
Zjednodusit to cele, zapnut vlastny rozum, napr. ohladne mliecnych vyrobkov - na co vlastne su povodne urcene, atd.
A vratte sa k fermentovanym ml. vyrobkom a fermentovanym potravinam - prirodzenym sposobom, ma to svoje opodstatnenie, kvoli traveniu a mikroflore. A nie vela, male mnozstva.