Odpovedal: Ján
Re: listeri pre Jana
(číslo príspevku 254.525, zo dňa 26.05.2019. videné 162x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 254525:
Každé tepelné spracovanie potravín, ktoré má cca 80 stupňov Celzia, po dobu 5 minút, zničí patogénne aj kultúrne baktérie. Ja jem vysočinu len tak surovú nakrájanú, teraz som si kúpil celú štangľu. Netreba sa báť všetkého. Napr. salmonelu aj campylobaktériu môžeme dostať pri príprave hydiny či vajec kedykoľvek a to nie z konzumácie mäsa, ale napr. z hubky na riad, ktorou sme umývali riad použitý pri príprave surovej hydiny. Čo všetko napr. s tými rukami chytáme a potom ju pre nesieme na inú potravinu. Na to treba dávať pozor a hubku na riad premyť saponátom a vysušiť. A nezakladajme si napr. na "domácej hydine" či "domácich vajciach" (lebo tie neprešli procesom zaplynovania), ale všetko treba dobre tepelne upraviť. Chápem Vás, lebo ste starostliva mamička.