Autor otázky: mougi
E. COLI a vaginálne infekcie
(číslo príspevku 18.360, zo dňa 12.05.2003. videné 10267x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 18360:
Dobry den, nenasla som na tejto stranke este vela napisane o probleme, na ktory sa chcem opytat. Trochu svoje problemy najprv popisem. Uz dva krat bola v mojej posve zistena pritomnost E.coli (dvoma roznymi gynekologmi). Prvy krat (uz si na to moc nespominam) aj spolu s nejakymi inymi "vecami" a bolo to vsetko liecene jednymi antibiotikami (statny gynekolog).

Druhy krat (a kvoli tomu pisem) po dlhsom case mi iny gynekolog (sukromny) tiez zistil E.coli v posve a liecil to lokalnymi antibiotikami. Po liecbe testy ukazali, ze E.coli tam este stale mam ale (ako doktor povedal) "v primeranom mnozstve" a povedal mi, ze uz to dalej nebude liecit a mam vraj prist ak to nahodou bude sposobovat nejake problemy.

Po kratkom case sa u mna objavil vytok a tak som sla ku svojmu statnemu gynekologovi, ktory identifikoval kvasinky a liecil ma na ne jednorazovou tabletkou (myslim ze sa vola Fluconazol). Po kontrole o tyzden mi povedal, ze to uz vyzera dobre, no pre istotu mi dal este jednu taku tabletku.

Momentalne sa citim ok, snazim sa jest nejaky probioticky jogurt alebo actimel kazdy den a kupila som si aj (boze, ake drahe) tabletky s probiotickou kulturou (Acidophilus, BION 3 aj dnes nejake dalsie), a beriem ich v roznych kombinaciach, aby som v sebe vytvorila co najlepsie prostredie.

Viem, ze E.coli a tvorba kvasiniek spolu suvisia. Moja otazka je: Moze sa E.coli v posve samovolne = vplyvom probiotickych kultur - vyliecit? Alebo je stale tam a moze sa vyliecit len antibiotikami? Mala by som sa znova liecit antibiotikami? Budem vam velmi vdacna, ked mi o tom nieco napisete alebo poviete, kde mozem najst viac info. Vopred velmi pekne dakujem!